• {Narnia-Forever.gp} | A Te magyar forrásod a Narnia Krónikáiról •
Újdonság

Hajnalvándoros Kvíz
Beküldési határidő: június 5.

 
Together Again

 
Navigáció
Oldal
Narnia-forever.gp
Könyvek
C.S. Lewis alkotásai
Karakterek
A könyvek és a filmek szereplői
Filmek
Narnia megfilmesített világa
Színészek
A karakterek megformálói
Média
Interjúk, dalszövegek, videók
Extrák
Cuccok csak neked
Fanlista
Csatlakozz te is!
 
Aloldalak


 
Buttonom


Több?

 
Társalgó
Ha szeretnél csevegni, akkor kérlek, regisztrálj! Köszönöm.
 
Barátok

 
Narniás elitek


 
Elitek
Június 4-én ellenőrizve.

Képre vár: -

Jelentkezz nyugodtan, bőven van még hely. =)

Top affiliates

 
Oldal infók


Név:
Narnia Forever
Szerkesztő: Kriszti
Nyitás: 2008. szeptember 17.
Design: Kriszti
Verzió: 21.0 - Hajnalvándor
Felkerült: 2010. november 27.
E-mail:
narnia-forever@weboldala.net
Kódok: x x x

 
Figyelem!

© Narnia Forever 2008 - 2010

Az oldalon található összes írás és grafikai munka saját, a cikkeket én fordítom. A modulok forrásait itt, a hírek eredetét pedig alattuk találjátok. A videókat én töltöttem fel a tárhelyemre, és én raktam hozzájuk a feliratot. Hogyha szeretnél valamit, akkor kérj, ne lopj!

 
Jelentkezz te is!


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

 

 

Frissítések, hírek

Kellemes ünnepeket!

2010.12.24. 17:14, Kriszti

Minden kedves látogatómnak békés, boldogságban gazdag, áldott karácsonyt kívánok! =)

Portálajánló és statisztika

2010.12.24. 17:11, Kriszti

Az oldal ismét kikerült a G-Portál portálajánlójába, azt hiszem, negyedszerre. =) Köszönöm!

És egy kis statisztika:

2010-12-23 cs 98
2010-12-22 sze 75
2010-12-21 k 54
2010-12-20 h 86
2010-12-19 v 91
2010-12-18 szo 83
2010-12-17 p 56
2010-12-16 cs 58
2010-12-15 sze 68
2010-12-14 k 65
2010-12-13 h 54
2010-12-12 v 64
2010-12-11 szo 84
2010-12-10 p 74

Köszönöm az elmúlt két hét látogatottságát. A mai is már 56-nál tart. Köszönöm szépen. =)

Narnia krónikái - A hajnalvándor útja: mesés kalandok, hét lord nyomában

2010.12.19. 21:48, Kriszti

A linket köszönöm Dave-nek! =)

C.S. Lewis csodálatos meséje újabb fejezetéhez érkezett a mozikban. A varázslat folytatódik, ezúttal már 3D-ben.

Amikor 2005-ben bemutatkozott a Narnia krónikái minden idők egyik leghosszabb és legfurább filmcímével (Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény), még kevesen gondolták volna, hogy igazi konkurenciája lesz a Harry Potter filmeknek, sőt, talán egy sokkal szerethetőbb, mesésebb világot tár elénk, mint az egyre sötétebb arcát mutató varázslótanonc sztori.

Az első, kissé vontatottra sikerült részből megismerhettük a gyerekszereplőket, egy tündérekkel teli, de mégis ezer veszélyt rejtő álomországot, Narniát. 2008-ban érkezett Caspian herceg, aki már egy sokkal harcosabb, akciódúsabb történetet hozott magával. A hajnalvándor útja pedig felülmúlja talán A Karib-tenger kalózai látványvilágát is, hisz ezúttal a vízi szörnyek jelentik hőseinkre a legfőbb veszélyt: A Pevensie-gyerekek körül a leghétköznapibb dolgok is csodává válnak. Ezúttal egy festménnyel kezdődik minden: a vásznon árválkodó hajó életre kel, és Lucy, Edmund és a kissé elviselhetetlen unokatestvérük az óceánba zuhannak. Szerencsére a Hajnalvándor legénysége kimenti őket…és így az ifjú kalandoroknak egyre újabb, izgalmasabb és veszélyesebb próbákat kell kiállniuk. A hajó és rajta Caspian király Narnia hét elveszett urát keresi a Magányos Szigetek környékén, ahol rabszolga-kereskedők, trónbitorlók, tengeri viharok, a mélység fenekén élő szörnyszülöttek és láthatatlan lények várnak az expedíció tagjaira.

Az első két krónika Narniáról még 2D-ben forgott, az Avatar tavalyi elsöprő sikere azonban rávette a készítőket, hogy A hajnalvándor útját már három dimenzióban tárják a nézők elé. Bár alapvetően gyerekeknek szól ez a mese, mégsem biztos, hogy jó választás a fantáziát teljesen kikapcsolni. Amikor még a harmadik dimenziót magunknak kellett a filmek mögé képzelni, kicsivel jobban elragadhatott mindenkit az álomvilág. A harmadik Narnia krónikájában azonban a látvány dominál. Szerencsére, Michael Apted rendező bízott a valóság erejében is. Hiába a sok trükk, látványelem, az ausztráliai forgatási helyszíneken számos olyan díszletet épített fel, amelyet egyébként a digitális technika segítségével is a szereplők mögé lehetett volna rajzolni – biztos volt benne, hogy a gyerekszereplők így sokkal hitelesebben tudják eljátszani a történetet.

A legnagyobb hiba talán, hogy a látvány oltárán beáldozták a valódi mondanivalót, sajnos igen csekély a tanító jellegű mondás, utalás maradt benne az eredeti műből, pedig Lewis pontosan azzal a céllal írta meg regényeit, hogy komoly útmutatást adjon a feltörekvő nemzedékeknek.

Jó hír a rajongóknak, hogy a következő Narnia krónikáira ezúttal nem is kell majd sokat várni, hisz a tervek szerint már jövőre bemutatják a The Silver Chair alcímet viselő negyedik részt, amely egyébként Lewis regényeiben már a hatos sorszámot viseli…

Forrás: PremierFilm.hu

Narnia Krónikái 3.: A Hajnalvándor útja (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader)

2010.12.19. 21:41, Kriszti

A linket köszönöm Dave-nek! =)

Képzeljük csak el, hogy az általunk valósnak ítélt világunkon kívül létezhetnek csodás, varázslatos és mesés tájak, országok, világok. Az angol Pevensie gyerekeknek ezt már minden bizonnyal nem kell bemutatni, hiszen egy olyan tudás birtokában vannak, ami nem mindenkinek adatik meg: beléphetnek Narnia szemkápráztató birodalmába, ahol királyokként, messiásokként kezelik őket. A lenyűgöző látványhoz pedig egy kevésbé lenyűgöző történet és 3D tartozik. De minden egy szekrénnyel kezdődött...

Clive Staples Lewis nagysikerű gyermek-fantasy regénysorozatának adaptációjáról van szó a Narnia-filmek esetében. Őt nevezik a modern kori gyermek-fantasy megalkotójának, nevét J.R.R. Tolkienével szokták többször együtt emlegetni. Narnia világa a Gyűrűk urához hasonlóan hatalmas, telis tele jobbnál jobb karakterekkel, kalandokkal és mágiával. Maga a regényciklus 7 kötetből áll, melyeket 1950 és 1956 között vetett papírra Lewis. Az első kötet címe Az oroszlán, a boszorkány és a különös ruhásszekrény, amit további folytatások követtek: Caspian herceg (1951), A Hajnalvándor útja (1952), Az ezüst trón (1953), A ló és a kis gazdája (1954) (A cselekmény itt kornológiailag az 1. és a 2. kötet között játszódik.), A varázsló unokaöccse (1955) (Ez a könyv pedig egy prequel, tehát előzménytörténete az egész Narnia univerzumnak, a cselekmény időrendjét tekintve ez az első rész.), végül az utolsó, a sorozatot záró A végső ütközet (1956). A 2000-es évek Narnia filmjei közül az első három kötetet adaptálták eddig, tehát Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényt (2005), a Caspian herceget (2008) és jelen cikkünk alanyát, a Hajnalvándor útját. Ám nem ezek az első Narnia-adaptációk.

Lewis 1963-ban hunyt el, s halálát követően érkeztek tv-sorozatok formájában a feldolgozások. Az első 1967-ben startolt  Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címmel, mely 10 részes volt. Az 1965 és 1996 között futó Jackanory sorozat 1967-68 között vetítette a Caspian herceg feldolgozását, ami ugyancsak 10 epizódból épült fel. 1979-ben jött ki az első tv-film, ami megint az 1. kötetet dolgozta fel rajzfilmes formában. 1988-ban pedig újból csináltak egy tv-sorozatot az 1. könyvből, mely 6 részes volt. 1989-ben pedig kijött egy újabb tv-sorozat, mely a Caspian herceg és a Hajnalvándor útja címet viselte. Ez 5 epizódból épült fel. Végül, mielőtt elérkeznénk az új évezredhez és a mozifilm változatokhoz, 1990-ben került a képernyőkre Az ezüst trón 4 részes sorozata.

2005-ben az első kötet újbóli megfilmesítése igen szépen teljesített a kasszáknál, ám ez a 2. rész esetében már nem mondható el. A legújabb részt pedig most mutatták be, illő megvárni, hogy a hétvégi bevételi lista melyik helyére kapaszkodik fel, s abból lehet majd következtetni, hogy a Pevensie gyerekek harmadik mozis etapja sikeresnek mondható-e. Mindenestre a potenciál megvan benne és egy jól sikerült feldolgozás köszön vissza a vásznon véleményem szerint. A két órás játékidő elégnek bizonyult, bár a film sok helyen leült, azonban ne felejtsük, hogy hozott anyagból dolgoztak a készítők.

Az előző részekből megismert karakterek nagyrészt visszatérnek. Peter és Susan Pevensie már felnőtt, érett emberek, így kisebb testvéreikre, Lucy-ra és Edmundra hárul Narnia megvédésének feladata. A II. világháború idején járunk, ahol Lucy és Edmund éppen rokonaiknál múlatják az időt. Igen rosszul érzik magukat, a helyzetet pedig az idegesítő és árulkodó unokaöccs, Eustace Scrubb is nehetíti. A film azonnal belecsap a lecsóba, in medias res, hiszen 5 perc sem telik el és egy festményen keresztül azonnal Narnia tengerén találják magukat a gyerkőcök. Itt veszi fel őket a Hajnalvándor, amin Caspian király és legénysége utazik. A mesés világnak ismét szüksége van a fiatal kalandorok segítségére, hiszen a Gonosz felüti fejét. Össze kell gyűjteniük 7 kardot, amik Narnia hét elveszett lordjának tulajdonát képezik, hogy ezek segítségével hívják segítségül Aslan-t, ugyanis a Magányos Szigetek környékén furcsa köd szedi áldozatait, valamint a rabszolga-kereskedők is problémát jelentenek. Főszereplőinkkel a fedélzetén pedig útjára indul a Hajnalvándor, hogy megoldják a problémát. Természetesen az utazás során egyre erőteljesebb kalandokban vesznek részt.

A filmet Michael Apted rendezte, akinek ez az első Narnia-filmje, mivel az első két etapot Andrew Adamson direktorálta, aki producerként közreműködött ennél a filmnél is. Apted leginkább dokumentumfilmjeiről ismert, de nem ismeretlen előtte a mozis nagyjátékfilmek világa sem, hiszen olyan alkotásokat dirigált le, mint a Gorillák a ködben (1988), Nell, a remetelány (1994), vagy éppen A világ nem elég (1999) című műveket. Tisztességes munkát végzett a Narnia esetében is.

A színészválasztással sem lehet komolyabb bajunk, az aktorok hozzák a megfelelő alakításokat. Georgia Henley (Lucy) és Skandar Keynes (Edmund) alakítja a testvérpárt, ám játékuk hagy némi kívánnivalót maga után. Caspian szerepében visszatér Ben Barnes, akivel nem volt gond a vásznon, hozta, amit hoznia kellett. Azonban a főszereplők háttérbe szorulnak, ha az alakításokat veszem figyelembe, ugyanis itt két mellékszereplő vitte el a pálmát, nevezetesen az idegesítő unokaöccsöt játszó Will Poulter (Eustace), valamint egy teljes egészében CGI karakter, a hős egér harcos, Reepicheep, aki a 2. részben tűnt fel (akkor még Eddie Izzard szinkronizálta, a mostani részben pedig Simon Pegg kölcsönzi a hangját). Poulter nagyon elementáris erővel játssza a mindig kérkedő és idegesítő karakter szerepét, valamint Reepicheep személye egyszerűen telitalálat lett most is, ahogy magyar hangja, Viczián Ottó is, aki orgánuma segítségével igazi élettel telíti meg a figurát. Mindenki kedvenc oroszlánja, Aslan is visszatér, akit Liam Neeson kelt életre hangja segítségével, míg a magyar változatban Vass Gábor lehel életet a figurába. Orgánuma tökéletes választás ezúttal is.

A fantasztikus zenét ezúttal David Arnold szolgáltatja, aki kiváló munkát végzett. A film 3D-ben kerül bemutatásra, s néhány jelenetnél igen látványos a plusz dimenzió, viszont a film egészére nézve 3D nélkül is nézhető és élvezhető. A látvány és a CGI viszont szemkápráztatóan gyönyörű végig.

Szórakoztató és külsőleg minden tekintetben szép filmnek tartom a Narnia Krónikái 3.: A Hajnalvándor útja című alkotást, mely méltó folytatása az előző részeknek. Akinek azok a filmek tetszettek, annak minden bizonnyal ez is tetszeni fog, hasra nem fogunk esni tőle, de az tény, hogy végig kikapcsolja és szórakoztatja az embert, ha olykor unalmassá és monotonná válik is kissé. És én most megyek és benézek a szekrénybe, ki tudja...

6,5/10

Forrás: Myopinion.blog.hu

68. Golden Globe

2010.12.18. 21:49, Kriszti

A linket köszönöm Dave-nek! =) Carrie Underwood számát, a There's a Place for Us-t jelölték a 68. Golden Globe-ra, a Legjobb betétdal kategórában. =D Drukkoljunk, hogy ez a dal legyen a nyertes! =) A másik négy zeneszám, mely még ebben a kategóriában indul:

  • Bound to You (Díva)
  • Coming Home (Country Strong)
  • I See the Light (Tangled)
  • You Haven't Seen the Last of Me (Díva)

Forrás: Origo.hu

 

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |